,

Αποχαιρετισμός στην Ζηνοβία Χατζηδάκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποχαιρετισμός στην Ζηνοβία Χατζηδάκη

Η περσινή χρονιά, το 2021, ήταν μια χρονιά μεγάλων απωλειών για τον «Σύνδεσμο Αγάπης». Με πόνο ψυχής αποχαιρετήσαμε την αγαπημένη μας πρόεδρο Άννα Ραυμόνδου, τον Χαράλαμπο Δραγώνα, τον Νίκο Σταυριανό, την Ευφροσύνη Ζαρίφη και την Ζηνοβία Χατζηδάκη. Για την δράση της Ζηνοβίας, η οποία ήταν η τελευταία που απευθύναμε τον ύστατο χαιρετισμό, κάνει αναφορά η ταμίας του συλλόγου μας Σέβη Νικολάου ως παλαιότερο μέλος που συμπορεύτηκε μαζί της.
« Η Ζηνοβία Χατζηδάκη ήταν μια προσωπικότητα που αφήνει βαρύ αποτύπωμα στις ψυχές όλων όσοι την γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί της. Γιατί εκτός από τους πολλαπλούς ρόλους που είχε να υπηρετήσει ως εργαζόμενη μάνα και σύζυγος, το περίσσευμα της ψυχής της το διοχέτευε απλόχερα στην αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο. Μια ανοιχτή αγκαλιά κι ένα αυτί πρόθυμο να ακούσει τον πόνο του διπλανού. Δεν έμενε όμως μόνο στα λόγια παρηγοριάς, γινόταν εργαλείο ανακούφισης στον ανθρώπινο πόνο.
Από τη θέση της στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ήταν ο σύνδεσμος που κινητοποιούσε τη συνεργασία του Συλλόγου μας με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και την Νομαρχία, κάθε φορά που παρουσιαζόταν μια ανθρωπιστική κρίση εντός κι εκτός των συνόρων του τόπου μας.
Στους πυρόπληκτους της Ηλείας, στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας, στον πόλεμο της Σερβίας, στην αποστολή φαρμακευτικού υλικού στη Γάζα, στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ινδία και σε πολλές άλλες δράσεις η Ζηνοβία ήταν η δύναμη που κινητοποιούσε και συντόνιζε όλους εμάς.
Επιπλέον ενίσχυσε σημαντικά το ταμείο του συλλόγου προωθώντας την πώληση των ημερολογίων μας κατά εκατοντάδες κάθε χρόνο.
Στον αγαπημένο της σύζυγο Ιδομενέα, στα παιδιά και στα εγγόνια της, στη μεγάλη της οικογένεια και σε όλους εμάς που την αγαπήσαμε η απώλειά της είναι δυσβάστακτη. Έχουμε όμως την βεβαιότητα ότι στο ουράνιο ταξίδι της θα την συνοδεύει η καλοσύνη που σκόρπιζε απλόχερα εδώ στη γη κι από κει πάνω θα μας προσέχει και θα μας ενισχύει.»

Με  εκτίμηση

Για το Δ.Σ. Στάθης Φαρμακίδης
Υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων